lauantai 9. kesäkuuta 2012

Tainionvirta

Pitkän odotuksen jälkeen päästiin Timon kanssa kalastamaan Tainionvirralle! Luvat käytiin hakemassa Koskenniemen campingistä ja sieltä myös aloitettiin kalastus. Luvat maksoi 17e per lärvi ja näin kalliin hinnan takia odotimmekin että kalaa tulee sen mukaan. Vesi oli Tainionvirrassa korkealla joten painoa joutui käyttämään aika julmetusti. Tässä kuvia matkan varrelta!





 Nämä kuvat otettiin Koskenniemen camping-alueen takaa pienestä saaresta. 
Paikka oli älyttömän hyvännäköinen. Aluksi pystyi vaan ihmettelemään ja katselemaan paikkoja missä kala olisi voinut olla! Mutta kun mitään tapahtumia ei ollut jatkoimme matkaa. 




 
  


 

 Seuraava päämäärä oli Myllykosken kalastusalue.
Siellä oli eniten tärppejä ja loppujen lopuksi Timo saikin komean harjuksen koukkuun! 
Mittaa harjuksella oli 36cm. Myllykoskella kalastus on sallittu vain pohjoisrannalla ja pätkä on aika lyhyt. 
Täällä oli vähiten tungosta ja päivän aikana eniten tapahtumia joten paikka todettiin toimivaksi!




 Seuraavaksi käytiin nopeasti pyörähtämässä kaarisillalla. Timo yritti huijata kalaa kun taas itse seurasin kuinka 3 perhokalastajaa osoitteli sillalta alaspäin ja yksi heitti perhoa sillan alle. Siinä kuulemma pyöri 45 cm harjus ja vähän isompi taimen mutta ei siitä kukaan sitten mitään saanut.


Tällänen tämä Tainionvirran reissu nyt sitten oli! Itse olen hieman pettynyt kalastusalueisiin. Se voi johtua tietysti siitä että vesi ja odotukset olivat huiman korkealla. Pienen miinuksen myös aiheuttaa se että autolla liikkuminen on välttämätön jos haluaa käydä eri kalastusalueilla. Meille taisi tulla jotain 30km ajoa kun suunnisteltiin ja pyörittiin eri alueilla. Päällimmäisenä mieleen reissusta jäi happaman kallis lupa ja Timon nappaama harjus. Emme tällä kertaa käyneet kalastamassa Hotinkosken ja Keijulankosken kohtaa koska siellä oli koko päivän ajan parkkipaikka täynnä ja porukkaa näytti riittävän. Kai ne kaikki kalatkin siellä sitten olivat. Mutta tästä on taas hyvä suuntaa kohti uusia vesiä!

-Patrik



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti